iriezion.hu
    NYEREMÉNYJÁTÉKOK... REGGAE PROGRAMOK... ESEMÉNYEK... UTAZÁS SZERVEZÉSEK EURÓPAI FESZTIVÁLOKRA... BESZÁMOLÓK... RASZTAEGYETEM... Jó szórakozást !!!!
iriezion a magyar reggae portál
IRIEZION.HU

mystat
y

S
Summerjam Fesztivál 2010-11 Galéria

a


a

2011

Y

s

Y

Ziggy Marley számomra nem okozott áttörést, úgyérzem a Marley fiak közül ő, a populárisabb vonalat képviseli.

a

x í

Anthony B.-t semmilyen körülmények között nem hagynám ki, életem első reggaekoncertjei között láttam Őt.

h

y

Alpha Blondy.. Bárhol bármikor.. a szívhez szoló roots, mindig elvarázsolja a roots szerető népes közönséget. Több ízben láttam már, de soha nem lehet megunni őt.

x

f

Andrew Tosh.. Vajh, kinek a fiacskája lehet????? :-)

x

Ziggi Recado, számomra ezen a fesztiválon, a szimpatikusabb Ziggi volt a holland fiú.

s

Igen, bácsi, szivedből szól.... A Legendás Congos!!! igen.. a papák odaadással és szivvel vettek le a lábamról. Ikonként fogom Őket emlegetni, hisz a kopottság helyett elképesztő energiákat eresztettek útra . így az egész közönség ámulattal nézte Őket és csodálta, hogy hogyan viccelnek, énekelnek.

Ime egy Videó is:
s

a

a


cec

Ce'Cile nem hatott meg, számomra Ő a kommersz kategoriát jelképezi.


y

Dean Freaser Tarrus Riley-vel karöltve.. hát igen. kiváncsi voltam rájuk és immáron ezzel az élménnyel is gazdagabbá tett a Summerjam. 

y

y

y


y

A Fesztivál egyébként két egyforma nagyszinpadból és szétszórva több kissebb helyszinnel várja az érdeklődő több títezres vendégsereget.

y


y


s

Jimmy Cliff és Lee Perry , az Öregek. :-) nem szabad koruknál fogva rosszat mondani rájuk, de érzésem szerint már megtettek mindent a masszívért, ideje lenne nyugalomba vonulni.  Nem istudom, az ellenkezőjét mutatták pl. a Congosnak, akik mindvégig meggyözőek voltak számomra

s s


s


s s

Romain Virgo.. az ifjú tehetség....

s


a

s

z

.................................................................................................................................

a

2010

2010

X


Eljött az első idei igazán húzós európai reggae fesztivál ideje. irány a kölni Summerjam fesztivál.

A kockára ült segg garantált, bár autópálya egész Ausztria és Németország, de az 1200 km az 1200 km akárhogy is nézzük.

Az első meglepetés a pénztárnál való sorban állás, ugyanis nem kellett sorban állni. Ennek egy oka lehet, mint általában a német fesztiváloknál, itt is két nappal a buli előtt letelepednek a helyi sörivó menek, mert nincs annyi sör, amit a németek nem tudnak meginni. Így a lehetetlennek tűnő feladat, a sátorállítás volt, bár a sajtó parkolóban végül is sikerült a kis csapatunknak eme feladat is.  A helyszínen annyi rendőr volt, mint egy rendőr laktanyában. A buli helyszínen viszont nem jelentek meg a koncertek idején, csak nappal nézelődtek mindenfelé. így a szórakozó közönségből csak a nagyon bátor idiótákat emelték ki. úgy fest nekik ennyivel több ész jutott, hisz nem kezdték el ritkítani a szórakozni érkezőket. Ennyivel korrektebbek a magyar kollégáiknál, akik akár a közönséget, a látogatókat is képesek szétszalajtani, nehogy hosszú távú kultúrkezdeményeket építsen néhány lelkes szervező például Fóton, Dunakeszin. (Ld.: Fóti reggae feszt. razzia). Ez itt Németország.

 

A helyszín egyébként egy tó együttes partjain zajlott. csodás környezetben. a fesztivál helyszin egy szigeten volt, amit ellenőrzéssel lehetett megközelíteni csupán. Ennek oka, hogy a Campingbe szabad italt vinni. Viszont a fesztiválszigeten csak helyi értékesítésű italokkal illik jelen lenni. Így a beengedés időnként kissé akadozott, de összességében a dolog érthető volt. A jubileum miatt rengeteg látogató érkezett, így hasonlított egy- két helyszin egy heringtárolóra, de ilyen programok mellett még mindig klasszisokkal szervezettebb, tisztább volt a Nagy Magyar fesztiváloknál.

a Pfand visszaváltós pohár rendszernek köszönhetően nem volt sok szemét, viszont a fizetős, pavilon rendszerű Wc. rendszer kissé ,,luftosan’’ működött.  Általában a mosdók papírral fel voltak szerelve és a toitoihoz képest klasszisokkal higiénikusabbak voltak. Sajnos a számuk nem volt elegendő, így a kígyózás sokszor bekövetkezett. Megjegyzem Chiemsee, ehhez képest laboratóriumi körülményekkel látja el a látogatókat. De a 25. jubileum az 25. jubileum. Aki tehette ott volt Kölnben.

És milyen jól tette.

A meghirdetett program került megrendezésre, nem voltak lemondó előadók, mint az a reggae érában bevett szokás.

A színpadok és a technika röviden: a legjobb, német. kár fokozni. a küzdőtér első harmadában középtájon zseniális magas-mély teljes hangképpel.

Itt is külön csatornán hatalmas ládákból szólt a színpad alól a basszus és a lábdob elletve a magasból a közép- magas tartomány. Ez csodás minőséget ad, csak az első 15 sorban álló közönség érezhet hiányt, de egyébként felemelő egy ilyen technika mellett minden egyes koncert.

 

 Milyen Koncertek? Lássuk sorban. Lehetetlen volt minden koncerten ott lenni, a program ellenére, de azért igyekeztem. Pár sorban jellemzem, akiket sikerült megnézni, meghallgatni.

 

07/02/2010

Gentleman  A szokásos… Hozta a formáját és természetesen a hazai közönség nagy neve Ő, így gyakorlatilag mindenki, aki mozgott megnézte.  A fesztivál egyetlen előadója, aki nem engedte meg a fotózást, csak az official médiapartnereknek.  Ha Ő nagyobb sztár mint a Marley gyerekek vagy Lutan Fyah, Fantan MoJah, akkor ne is készüljön róla kép, a közönségének. Bár ennyi erőből otthon is maradhatott volna :-)

x
Nneka  De hisz ez a hölgy tud reggae-t is . Kellemes hangját színpadi show elemek kisérték, sok-sok zenésszel, így egész kellemes csalódás ért a koncertjén.
x


Don Carlos  Karcsibácsi kivételesen sötét zakóban lépett fel. Harmadszor láttam őt. A rutin és a hosszas múlt, emlékezetes koncerteket nyújt általa a közönségnek. Vele Kapcsolatban hiányolom a riddim verziókat mostanság.

 


Inner Circle   Hát igen. ők sem ma kezdték. a slágereiken kívül is van jó néhány értékes daluk. De hogy hogy lehet ekkora egy basszusgitáros, azt nem tudom. Csodás élményt nyújtottak.

y x


Fantan Mojah   Igen, Fantan Mojah. Sokadik kísérletem után végre láthattam. Kétszer mondta le eddigi próbálkozásaim során a fellépését. De most berobbant a hátitáskájával a színpadra végre és a lelkes közönség bőven kapott a hatalmas repertoárból, amivel ő rendelkezik. A háttérben a House of Riddim zenekar ismét csodás volt. Kedvelem a Sógorok eme igen aktív csapatát, Ők aztán mindenkivel dolgoznak évek óta és saját fesztivált ápolgatnak évente Ausztriában.

y  b v
c                             c                           f


Jah Mason  A bácsi is kitett magáért. Különleges hangjával elvarázsolta a közönséget. Számai között sok új riddim is helyet kapott, Jah Mason is rendkivűl aktív énekes és jó volt látni Őt. Pedig de csúnya szegény : - ) de őt nem ezért szeretjük.
x
Lutan Fyah   A régen áhított kedvenc. Jobb, mint gondoltam. Sőt, talán Ő vitte el a pálmát nálam.

A Reggae Campen Ne hagyja ki senki! Csodás volt. A koncert elejétől szerencsétlenkedett turbánjával, aztán jöhetett a fotós csemege: földhöz csapta a turbánt és előmászott a Dreadlock.  A Riddim Magazin munkatársa szerint még nem igen készült róla így fotó, így remélem a rajongói meglelik e fotókat: )
n  n x

l  n  f


b07/03/2010


Mr. Vegas 

u

Nos, Nem vagyok Dancehall kedvelő ember, de a visszavonulást tervező előadó koncertje energikus, kellemes és a közönség tombolását okozó volt, annyira, hogy az azonos időben játszó  

Nas with Damian Marley koncertre, amiről át jöttem vissza sem mentem. Ugyanis ez az ember ott marasztalt. Meg kb. ugyanannyi embert, mint Damian Marley csapata. Szerencsétlen szervezés, de a Pop Marley koncertről néhány szám után tömegek vonultak Mr. Vegasra, ami érthető is lett a buli végére.
Julian Marley   Sok zenét hallgattam már tőle, de a katarzis most következett be. Ugyanis élőben valami csodás, amit művel a Marley fiú. A lemezei, riddimei eddig nem hagytak nyomot bennem, de élőben elvitte a családi pálmát ezen az estén.

n k lé


Rootz Underground  Aki teheti, ne hagyja ki. Nagyon nagy élmény. Igazi Roots Rock Reggae.

n
Danakil

Morodo


General Levy


SOJA   
A Soldiers of Jah Army nem fekete zenekar. Ez a téveszme vezetett idáig, de rá kellet jöjjek, hogy csak a zene az, de az kifogástalanul az.
y
Easy Star All-Stars
TOK
    A lányok kedvencei. de soké ám. : - ) másodszorra látva őket egészen megkedveltem az ugribugrisokat, de azért várjuk meg a harmadikat….

h b


Capleton A Próféta, aki német zászlóval jött a színpadra, gratulálva a német focistáknak a 4:0 eredményért. Aztán a tőle megszokott energikus koncertjét adta. A reggae alapműveltség része, így fogalmaznék vele kapcsolatban.

í 
Jahcoustix

David Rodigan

Luciano  
MessenJah Úr hatalmas energiával szinezte meg a közönséget és persze a piros szerkójának látványával. Őt is szerettem volna rég óta látni. Nem hiába vártam eddig. igazi koncert előadó Ő. rengeteg dala van és így a koncertje is színes, változatos és táncra perdítő volt. Köszönet érte!

j  n

jj t t

Turbulence Luciano előtt lépett színpadra. A háttérből egy lírai dallal jött elő letakart fejjel, aztán kezdődhetett a bBah bBAh  és a Pull Up riddimkiller koncert. Ismét hamar lezavarta a dolgot, pedig a Mafia Fluxy backingelt.  Én tuti órákig nem mentem volna le egy ilyen zenekar mellől. Ő megtette. a zenekar maradt Luciano jött és nem maradt kérdőjel.

 h h c

c c c 

 

07/04/2010

Midnite      Az utolsó napon végre valami, ami eddig hiányzott. Dub a javából. odafagytunk a küzdőtér közepére. Számomra felülmúlta Toots papát és sokaknál okozott maradandót. Utoljára tán a Groundation tudott velem ilyesmit művelni.

9 g b

 v d

h g


LaBrassBanda Gumimatracon, vízen lebegve a távolból vidám kis zenének tűnt.


 

Toots & The Maytals  Az alap, amiből mennyi szép dolog született. a 60-as évek óta aktiv jamaikai csapat. Mindenképp élmény marad…

g x


ÉLETKÉPEK: 

  c bvx c
c
HOME

a