Olvasóink értékelése: / 10
ElégtelenKitűnő 

Elhunyt Balatoni Endre

Elhunyt Balatoni Endre 1965.08.17 - 2012.02.26. Hivatalos és hiteles közlés itt ezen az oldalon.
az utolsó közös fellépésünkön készült képem álljon emlékéül
Égi Vágta
Hétfő hajnalban kaptam hírt, hogy Boli, azaz Balatoni Endre Szumátrán elhunyt.
Igazából szavakat nem találok az eset kapcsán.
Ha az életem tekintem, a zenei létem vizsgálom, akkor Boli Testvér nékem valahol az Alfa-Omega volt.
Ugyanis a fiatalkori kedvenc VHK-ból ismertem meg a rasztaembert. fiatalként lógtunk együtt nála Pomázon és jó néhány kirándulást, túrát-élményt éltünk meg együtt itthon, Európában, sőt Afrikában is.
Jó pár didgeridoos eseményen együtt szerepeltünk és általa kerültem a Világfa és Narco Polo zenekarokba. Nyolc -tíz évet ilyen olyan formátumban együtt zenéltünk.
2006 óta élő zenei fellépésem nem volt, ezt meghívására a Dürer kertben szakítottam meg 2011 őszén, ahol nékem hosszú idő óta első, de sajnos utolsó közös zenei vágtánkat adtuk elő.
1965,08,17 - 2012,02,26 

az utolsó közös fellépésünkön készült képem álljon emlékéül

Isten Nyugosztaljon Testvér!

Merj utazni s meglásd mit elhagytál érte
Kárpótlásul másutt megtérül a bére
Merj utazni, mert az égbolt alatt
Igaz gyönyör csak az utazásból fakad

Last Galopp I’ve received the news on Monday morning, that Boli alias Balatoni Endre died In Sumatra. Honestly said i cannot find the words to express my emoitions.If I summarize my life, my attendence in musicBrother Boli was the Alpha and the Omega for me.I knew him from my from my young years, from VHK.

As young men we were hangin’ out together a lot, at his place, in Pomáz, we lived through together lot of trips and hiking experiences both here in Europe and in Afrika too. We performed together at a few didgeridoo-event and he was the key for me to get into Világfa and Narco Polo. We played music together for 8-10 years. Since 2006 i havent had any performances, but I breaked that off in 2011 autumn, because he invited me to Dürer kert. That was the last time we played together, he was close to my heart.

help the grieving mother:

IBAN hu94 1177 3418 0047 1710 0000 0000 (Balatoni Endréné)

Otp Bank SWIFT CODE: OTPV HU HB R.I.P.


Percről percre.. 2012. 02. 27.

A Szumátrai hírek és források szerint Február 26-án 12.30kor szállították élettelen állapotban Joelham Binjai-i  kórházba . Előzőleg a  mentőket ismeretlen eredetű görcsök miatt hívták ki.
Eddigi forrásaim alapján, annyit lehet tudni, hogy ivott valamit, amitől a végzetes mérgezést kapta.

Egyenlőre még nincs hivatalos közlemény, se headline, úgy látszik, h a magyar nagykövetség még nem jelentette a halálesetet, holnap fogják. Rozita, Boli kedvese most repül jakartába, hogy a követséggel együtt intézzék a kórházi, rendőrségi részét a dolognak.  Remélhetőleg holnaptól megindul a nyomozás,   hogy ki és mivel mérgezte meg. A követség gyanúja romlott varázsgomba, de a körülmények arra utalnak, hogy Boli nem fogadott, nem vett el senkitől semmit, legalábbis tudatosan nem.

Boli földi porhüvelye egyenlőre a medani közkórházban van. Mivel Rozita nem beszél indonézül, és nem volt mellette megbízható tolmács, nem írta alá a halottkém jelentését. Ez holnap fog megtörténni, és akkor fogják nyílvánosságra hozni a halálesetet.

A Magyar Külügyminisztérium közleménye:

Valóban elhunyt egy magyar állampolgár Indonéziában. A halálesetről – az indonéz hatóságok tájékoztatása alapján - a Külügyminisztérium értesítette az elhunyt hozzátartozóit, s velük folyamatosan kapcsolatban áll. A személyes adatok védelme érdekében további részletekkel sajnos nem tudunk szolgálni.
Megértését köszönöm.

Üdvözlettel:
dr. Sz....
Főosztályvezető-helyettes/Deputy Head of Department
Sajtó Főosztály/Press Department
Külügyminisztérium/Ministry of Foreign Affairs

 


 

Grandpierre Atilla

A VHK és a Vágtázó Életerő énekese a Magyar Távirati Irodának elmondta, hogy a hír, amely az interneten vasárnap éjjel kezdett el terjedni, Balatoni Boli Endre barátnőjétől származik, beszélt azonban a dobos édesanyjával is, akit már a magyar konzul is értesített a halálhírről.

Grandpierre a távirati irodának elmondta, a barátnőtől származó információk szerint a halál oka mérgezés lehetett. Enni-innivalót vettek, a zenész rosszul lett, a mentőket ismeretlen eredetű görcsök miatt hívták ki. Balatoni Boli Endre már a kórházba szállítás közben, a mentőben meghalt.''

 


 

2012.02.29. 14:30:

Még mindig nincsenek pontos információk arról, mi okozta a Szumátrán elhunyt magyar zenész halálát. Balatoni „Boli” Endre tragikus végzetéről mást mond a helyi kórház személyzete, és mást azok, akik közel álltak hozzá.

A halál oka továbbra is ismeretlen, a legvalószínűbb a súlyos mérgezés. A legfrissebb fejlemény, hogy a bali konzul, a jakartai konzul és egy Jáván élő magyar lány segítettek Balatoni Endre barátnőjének, Rózsának Jakartába repülni, ahol diplomáciai védettséget élvez.

A legutóbbi, 2011. szeptember 16-i VHK-koncert után, Boli barátnőjével, Rózsával először Angliába, majd Spanyolországba utazott, januárban visszatért Malajziába, ahonnan egy hete repült át Indonéziába. Utolsó Facebook-bejegyzése február 21-én 16:41-kor ez volt: „Good Bye Malaysia, Hello Sumatra!... ;-)”

A múlt vasárnap - európai idő szerint - este 19 órakor az Indonéziában élt és tanult emberek levelező listájára érkezett egy levél Vermes Veronikától, amelyben segítséget kért barátnője számára, akinek pár órája halt meg tragikus körülmények között a barátja Szumátrán (Indonézia legkeletibb nagy szigete).

sumatra

A levélben említette, hogy a barátnője Rózsa, az elhunyt barát pedig Boli. Elmesélte, hogy Rózsa nem ért indonézul, meg van zavarodva, nagyon rossz idegállapotban van, és nem tudja, mi lesz Bolival. Ezek után még aznap éjjel - sok kísérletet követően - sikerült elérnünk Rózsát Szumátrán, aki megerősítette a hírt és elmondta, hogy nem tudja, mi történt, de az eset lefolyása a következő volt: a zenész fogfájásra panaszkodott, egy idő után belázasodott, majd erős hasfájása lett. Rózsa úgy fogalmazott, a hasfájás után drámaian felgyorsultak az események, majd a kiérkező mentőautóban, útban a medani kórház felé, Boli elhunyt.

Az indonéz beszámolók (http://www.sorasirulo.net/) szerint a zenész és barátnője a Binjai nevű településen laktak, ahova egy Ismalil nevű kísérővel érkeztek. Balatoni máig ismeretlen okból rosszul lett, a hotel személyzete és Ismail azonnal a helyi RSU Joelham Binjaiba (Rumah Sakit Umum Binjai - azaz a binjai közkórház) vitték, de a kórházban eszméletét vesztette.

korhaz


A binjai kórház személyzete azonnal a medani RSUP Adam Malik kórházba irányította, de szállítás közben, a mentőautóban életét vesztette.


2012.03.03.

Kedves Megemlékezők, Gyászolók, Ismerősök!

Jelen állás szerint a szomorú eset kapcsán, a következő hírekkel tudok szolgálni. Kezdeményünkre, a család megsegítésére Március végén egy budapesti kultúrintézményben megemlékezést és adománygyűjtést szervezünk egy zenei műsor keretein belül. Részünkről, barátok részéről a Narco Polo, Bolival együtt muzsikáló társai egy alkalomra újra színpadra állunk együtt, illeve Boli barátunk többi néhai, zenei formációit is felkérjük a részvételre, melynek részleteit a jövő hét folyamán közzé tesszük.

Balatoni Boli hazahozatala, földi utolsó útjának kapcsán a következő információkkal szolgálhatok: A Hazahozatalában illetve kinti elhamvasztásában a Külügyi szervek minden tőlük telhető segítséget megadnak a családnak. Tehát Boli Magyarországon lesz végső nyugalomra helyezve. részletekről késöbb…


2012.03.08.

Tisztelettel megkérek mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a gyászolók és elsősorban Boli Édesanyja azon kérését, hogy senki ne hívogassa őt. Szegénynek elég a saját baja, ne fokozzuk. Boli testvér temetéséről itt az emlékoldalon és az emlékezők Facebook oldalán is tájékoztatni fogunk titeket.

2012. Március 27-én kedden a DűrerKertben Megemlékezés és Segélykoncert,
BALATONI BOLI emlékére.

Az est folyamán a megemlékező műsorban fellépnek majd, barátai, egykori zenésztársai a már említett zenekarokból: 

  • Korai Öröm: Szabó Kristóf és a Korai Ütősök, 
  • Narco Polo: Herczeg Flóra, Lukács Tímea, Ötvös Viktória, Polgár Lilla, Tóth Györgyi, Bóta Pál, Dudás Keszi Zsolt, Gáspár „Mica” Márk, Halmos András, Koós Balázs, Okos Tibor, Toporniczki „Topi” Tamás, Varga Laró István, 
  • VHK: Szónusz, Molnár Lujó (Cantara), 
  • Világfa: Szedő Szilvia, Dudás „Keszi” Zsolt, Koós Balázs. 
Tervezünk adománygyűjtést, képaukciót (S. Varga Ilona képeiből), felolvasást, vetítést, közös zenélést és a szünetekben Boli kedvenc zenéit lehet majd hallgatni.
Várunk szeretettel mindenkit, aki így szeretne megemlékezni a zenészről, a barátról, és egyben adományával hozzájárul a család megsegítéséhez. 
A támogatói belépő ajánlottan 1000 Ft, de természetesen igazodunk mindenkinek az anyagi lehetőségeihez,  hiszen elsősorban megemlékezünk. Minden szervező és fellépő a család segítségét szolgálja.

2012.03.16.

Kedves Mindannyiunk!

Szeretnék tájékoztatást adni a tragikus körülmények között elhunyt Balaton Boli Endre hazaszállítása, temetése kapcsán.Mint azt már a haláleset kapcsán régebben tájékoztatásul adtam, minden valós hírt közzéteszek. Minden esetben természetesen egyeztetve az érintettekkel. Szumátra szigetén Boli porhüvelyét elhamvasztották, így hazaszállítása lényegesen egyszerűbb és az egyedüli hozzátartozója, édesanyja is le tudja bonyolítani az igen bürokrata és rosszérzésű procedúrát. Marika Néninek segítenek többen, szerencsére, így e szörnyű dolgokat, talán könnyebben megéli. Ezúton kívánok sok erőt neki!

A temetés várhatóan Áprilisban lesz az Óbudai Temetőben, természetesen, ha nyilvános körülmények között fog zajlani, akkor a pontos időpontot elérhetővé tesszük, persze ez a gyászolók döntése és ezt mindenképp tiszteletben tartom.

Sajnálttal tapasztaltam, hogy találgatások és kitalációk mentén sokak okokat keresnek, okokat adnak, Boli halálának, ami egyrészt nem illő másrészt a gyászolók körében megbotránkoztató, bántó lehet. Rózsa, Boli útitársa, kedvese az ügy kapcsán nem adott tájékoztatást, így ennek hiányában kérlek titeket, ne adjunk hangot találgatásoknak, pletykáknak.

A Március 27-i megemlékezésre, segélyestre, 18 órától várunk szeretettel mindenkit, akár családostól is. Lehetőség van az udvaron gyertyát gyújtani megemlékezni.  A megemlékező előadások végén egy közös dobolással kívánunk Békés utat Bolinak.  Gyertyát, hangszert hozzatok magatokkal. Minden szervező nevében, a  Dürer Kertnek és minden segítőnek köszönetet mondunk, hogy támogatták segítő szándékunkat.


 

Részletes program, információ:

http://iriezion.hu/Balatoni_Boli_Megemlekezes.html


Kedves Megemlékezők, Gyászolók!

Akik Kedden, azaz 27.-én nem tudtak eljönni a Megemlékezésre illetve ettől függetlenül segíteni szeretnének a gyászoló anyának, azok az itt megadott bankszámlára utalhatnak.

A Számlatulajdonos: Balatoni Endréné.
Számlaszám Magyarországról: 11773418-00471710
Külföldről: IBAN hu94 1177 3418 0047 1710 0000 0000

Otp Bank SWIFT CODE:     
OTPV HU HB


2012.03.29.

A Megemlékezésen árverezés indult a következő tárgyakra, képekre, amelyekre   vasárnap délig folytathattok licitálást a Facebook oldalon: 

https://www.facebook.com/events/370773882954415/?ref=ts

 

2012.04,20

Kedves Mindannyiunk!
Először is Köszönetet mondanék mindannyitoknak, a segítségetekért és támogatásotokért.
Jó néhány hír fellibbent a ,,magyar’’ pletykagyártók és rosszindulatkeltők körében ezért néhány ilyennek
a megcáfolásaként Marika Néni Felhatalmazásával néhány dolgot itt helyre tennék….


Segélyezés
Marika Néni nevében köszönetet mondunk mindenkinek, aki segített .
A befolyt összeggel a hazaszállítást és a kinti ügyintézéseket részben sikerült fedezni, de végtelen nagy segítség ez neki,
hisz a nyugdíjából ez a rengeteg dolog és teher lehetetlen lett volna számára.

Találgatások
Kedves mindannyiunk! Rengeteg rosszindulatú pletyka övezi Barátunk halálát. Szeretném, ha nem koszolnánk be egy embertársunk
emlékét mindenféle pletykákkal, találgatásokkal. Boli tovább utazott közülünk, ezen a tényen semmilyen hír és álhír nem változtat.
A Vele együtt utazó barátnője semmilyen nyilatkozatot nem tett, így azt gondolom az általam közzétett adatokon felül találgatásoknak nincs helye.
 
2012 05.16
 

A Temetés


Kedves Gyászolók, Megemlékezők!
Balatoni Endre barátunk utolsó földi útja, azaz temetése 2012. Június 2-án 11 órakor lesz az Óbudai temető Szóróparcellájában.
Mint Ismeretes Balatoni Boli Endre Zenészbarátunk 2012 Február 26-án Szumátrán életét vesztette. Sajnos a nemzetközi bürokrácia nem tette lehetővé,hogy a végső nyugalomba helyezés korábbi időpontban megtörténjen.

 

Óbudai Temető:

1037. Bp. III., Bécsi út 365-371
Fax.: 436-7257
Tel.: 436-7250,

Megközelíthető:
118-as, 160-as, 218-as és 260-as autóbusszal. 
A Szoróparcella a Pomázi úti 2-es bejárattal szemben van a 15 számmal jelölve.

Keszi
 
 
Balatoni “Boli” Endre, a VHK üstdobosa, a magyar punk kezdetétől részt vett a mozgalom kialakításában, játszott a Commando,
a T-34 és a Marina Revue nevű Punk zenekarokban illetve a Narco Polo és Világfa zenekarokban, melyek inkább a világzene részei voltak.


Share

Mogyorofa

Számoljunk...

mystat