Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

tarrus120Tarrus Riley Bécsben (beszámoló)

Nyárigéző reggae séta 2012 május

Egy tömörebb reggae hetet tudhatunk magunk mögött.

 Nézzétek meg galériáinkat és a Facebookon a többi képeinket...

Tarrus Beszámoló Adritól, fogadjátok szeretettel:

 

tarrus

 

Előre szeretném leszögezni, hogy ha a cikk olvasása során azt érzed kicsit elfogult vagyok, van rá okod, bár igyekszem minél objektívebben elmesélni, hogy mi is történt.
Tarrus Riley jó ideje a legnagyobb kedvencem, ezért nem is volt kérdés, hogy megnézzem-e a bécsi koncertjét. A helyszín a Flex volt, ahol először jártam, és kezdeti félelmeim, szerencsére gyorsan elmúltak. Bár a hely nem túl nagy és a sör kicsit drága, igazán lényeges negatívumot nem is tudnék felsorolni. Külön öröm volt, hogy a hangosítás nagyon jó volt, nagyon szépen szólt az egész, bárhonnan hallgattad. A warm upról a R.B. Soundsystem gondoskodott, kellőképpen hergelték a népet. A koncert előtt a Baba Soundos Father Kutta is megmutatta magát egy Bob Marley szettel, ami úgy gondolom nem feltétlen volt jó választás, de elnéztük neki.


Tarrus Riley a Black Soil Banddel és Dean Fraserrel érkezett, hogy legújabb akusztikus albumát (Mecoustic) népszerűsítse. Bár az európai turné vége felé jártak nagy bulit csaptak, a fáradtság jeleit szerencsére a közönség nem érezte.
A zenekarról elmondhatom, hogy hibátlan. Egytől-egyig kiváló zenészek, természetesen Dean Fraserrel az élen. Akinek teljesen új ez a név, mindenképpen nézzen után, hisz a munkássága úgy gondolom mérföldkő a reggae zenében. Tarrus Riley pedig szintén kiváló. Mind amellett, hogy fergeteges showt tud csapni, a hangja is gyönyörű, egy percre sem csuklott meg, egy hamis hang sem volt a koncerten. A humor is végig jelen volt a színpadon, akár amikor a Dean Fraseres „én rögtönzök valamit énekben, te meg játszd vissza szaxofonon” –játékot játszották, vagy épp Buju Bantont imitált (hozzáteszem hibátlanul !!!) vagy amikor számon kérte, hogy miért is őrjöngünk a szaxofonosnak, hiszen ez nem egy Dean Fraser koncert…ez egy Tarrus Riley koncert.

  Bármennyire is szeretném, nem tudom ezekben a sorokban visszaadni azt a hihetetlen energiát és jókedvet, ami végig kísérte a koncertet. Rengeteget táncoltunk, de legalább ennyit nevettünk is a különböző poénokon és beszólásokon. Elhangzottak a legnagyobb slágerek az Armagiddion timetól kezdve a She’s royalon át a Good girl gone bad-ig. Hallhattunk új, akusztikus hangszereléssel megoldott dalokat is, ilyen volt például az I Sight. A közönség is remek volt. Amellett, hogy kulturáltan szórakoztak hibátlanul énekeltek: „ I will stay with you through your ups and your downs
I will stay with you with no one elses round” .


Külön kiemelném a vokálos fiút, akinek a hangjától mindenki álla leesett, hatalmas őrjöngés fogadta, amikor Buju Banton Wanna be loved számát elénekelte. A koncerten elhangzott még egy Buju szám, immár Tarrus szájából, az Untold Stories, ami szerintem az egyik leggyönyörűbb Buju szám fantasztikus szöveggel, ezért (is) járt a piros pont.
A koncert május 6-án volt. Tehát azon a bizonyos héten, amelyen egyszer már „nyakamba szakadt” az Akvárium. Sajnos a másnapi Perfect koncertre már nem jutottam el, de a kárpótlás Bécsben megtörtént. Perfect ugyanis ott volt a Flexben, a közönség soraiban végig táncolta a koncertet, valamint egy rövid Hand cart bwoy erejéig a színpadon is helyet kapott. Fergeteges volt!


A koncert után Tarrus Riley ereklyéket vásárolhatott mindenki, külön öröm volt, hogy ezt magától az énekestől és Dean Frasertől szerezhettük be. Kedvesek és közvetlenek voltak, rövid beszélgetések, fotók és aláírt cd-k. Így zárult az este. Legalábbis nekünk.
Hibátlan volt, minden tekintetben. Csak javasolni tudom, hogy kövessétek figyelemmel a munkásságukat. Szerencsénkre az európai turné nyáron is folytatódik, a legnagyobb reggae fesztiválokon megtaláljátok őket, úgyhogy menjetek, biztosan megéri! A Mecousitc album pedig igazi csemege, ritkán jelennek meg reggae zenészek egy teljes akusztikus albummal, ebbe is érdemes belehallgatnotok. Az iriezion utazást szervezést pedig csak ajánlani tudom mindenkinek.

One love!
SzaboAdri

 

 

Share

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebookMyspace bookmarkJP-Bookmark

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hírek

jamaicaradio

Hirdetés

MOGYOROFLYER

ÚJ TERMÉKEK
ÚJ WEBOLDAL

ASZTALOS2

videoanita180

 

 

Számoljunk...

mystat