Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

FANTANIway120I Wayne és Fantan Mojah Bécsben (beszámoló)  Tavaszváró reggae séta 2012 február 

Egy tömörebb reggae túrát sikeredett
magam mögött tudni a héten.
Schönbrunntól, Tatán át a Városligeti fasorig.

Reggae szelek Bécstől a Városligetig, és tovább…

Tavaszváró reggae séta  2012 február

Egy tömörebb reggae túrát sikeredett magam mögött tudni a héten. Schönbrunntól, Tatán át a Városligeti fasorig.
A kezdeti löket és egyben a legtartalmasabb esemény a bécsi Fantan Mojah I-Wayne buli volt, de igazából egyfajta felvonulásnak is nevezhetem, ugyanis MC.-k hada váltotta egymást a két kiemelt jamaikai vendég előtt és után.
aaaa
 A háttérben a House of Riddim remekelt, két Lengyel csodálatos hangú vokál hölggyel kiegészülve.  A szervezés, a helyszín, az árak mind mind alapjai voltak, annak, hogy a többségben színes bőrű bécsi közönség jól érezze magát.  Mind I-Wayne, mind Fantan Mojah kiemelkedő előadást nyújtottak, sőt Fantan Mojah számomra meglepetés volt, persze jó értelemben, hisz több alkalommal láttam már, de ez a buli most nagyon szívhezszolóra sikerült.  Mindig sok pozitív energiát jelent az Afro közönség között bulizni, aki szereti a reggae zenét, mindenképp próbáljon meg, legalább egy bécsi partira eljutni, hisz az az atmoszféra nem hasonlítható semmihez… 
bn

További képek>>>

 IrieZion videomix:  csütörtöki Bécsjárás után Pénteken egy Tatai szórakozóhelyre vetett a sors, a Paso Soundsystem bulijára. A zenék váltakozása vidám estét szült, bár sajnos a bulin kevesen voltak, de ez a hétvége hazánkban sajnos mindenhol kis közönségeket adott az előadóknak. 
PASO

Ennek kapcsán megjegyzem kb. két évvel ezelőtti felvetésem, egy közös szervezői naptárról hasznos lenne országunkban, de főleg Budapesten. a közönség, a masszív, egyelőre alacsony létszámú és többségében elég szegény ahhoz, hogy több bulit látogasson, illetve nagy probléma az is, ha azonos napokon a reggaehez köthető csapatok párhuzamosan szerveznek bulikat, klubokat, koncerteket.  Példa erre a Február 25.i budapesti est.  A tények: hó vége, szeles otthonülős idő. Ennek ellenére The Bootz Bros.!, Riddim Colony Sound, Paso Sound Budapesten, egy napon!  Ezek közül a Paso Sound Buliról érkező ismerősök és a bőrömön tapasztalt The Bootz Bros.! bulin is elenyésző közönség volt jelen.  a Backstage Pubban egyébként kellemesen csalódtam. Elfogadható árak és a kis klubbok tekintetében megfelelő technikai felszereltséggel szembesültem. A színpadon látott produkciók közül Ce’Anne előadása volt említésre méltó számomra, bár úgy éreztem, a saját megszokott formációi előterében jobban megtalálja a helyét, mint vendégként.

 A Hazai reggae szervezések kapcsán javasolnék egy szervezői oldalt, melyet megtervezek és rendelkezésre bocsájtok, ahol a szervezők tagok, betekintést és tervezeteket jegyezhetnek fel, annak érdekében, hogy a hazai közönség kellő számban részt tudjon venni a bulikon partikon.
A felvetés kapcsán újra lehet azzal a véleménnyel előállni, hogy a  Roots, a Dancehallosabb, a Hipphopp, a Ska, stb  közönség nem a Reggae része, kevésbé az stb stb. Akkor én felhoznám példának a Reggae Camp vagy SkaLand stb . példáit, ahol a Dancehall Selekta, a Dub Dj. a Ska Vagy Hipp Hopp zenekar egy közönségnek zenélve már már találkozó szinten évről évre  összehozza ezt a kis közösséget. A hétköznapi, téli klubokban is ezt a metódust kellene követni és nem egymásnak bosszúságot okozni a keresztül kasul szervezésekkel, hanem a masszív érdekeit és növekedését szolgálni. a következő napokban technikai megoldással megkeresem a hazai szervezőket és megkísérelek egy szervezői oldalt alkotni, hogy a bécsihez hasonló színes, közönséggel teli bulikról és növekedő masszívról tudjak beszámolni a jövőben, hazánkban is.

Naptár a reggae szervezőknek:

click-here-5

Didgeridoo

 

Share

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebookMyspace bookmarkJP-Bookmark

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hírek

jamaicaradio

Hirdetés

MOGYOROFLYER

ÚJ TERMÉKEK
ÚJ WEBOLDAL

ASZTALOS2

videoanita180

 

 

Számoljunk...

mystat