Olvasóink értékelése: / 7
ElégtelenKitűnő 

beszámoló
interjú
fotók

Íme  egy álom,
ami sokaknak valóra vált
Egy legendás és csodás hangú
reggaesztár Magyarországon járt.

 

 

 

Beszámoló:

A szerdai Chezidek koncert úgy érzem sokunk várva várt bulijai közé tartozott. Aki kicsit is otthon van a műfajban, tudja, hogy napjaink egyik legkiemelkedőbb reggae előadójáról van szó, nem kis szó tehát, hogy Magyarországon köszönthettük.
chezidek akvarium 32
A warm-up showért az Afro Soul Soundsystem selectora és Gras volt a felelős. A hangulatnak jót is tett ez a páros, Geriről elmondható, hogy kifejezetten jó érzékkel képes „hergelni” a nagyérdeműt. Így mire az est fő fellépője színpadra lépett a közönség nagy része már kellőképpen jó hangulatban mulatozott.
Chezidek színre lépését természetesen hatalmas hangzavar köszöntette, az első számoknál azonban kicsit féltem, hogy a hallgatóság talán mégsem lesz olyan aktív mint az elsőre tűnt. Minden kételyem elszállt azonban, amikor felcsendült a Leave the trees, ezt úgy érzem egy emberként énekeltünk, meg merem kockáztatni, hogy nem volt olyan ember az Akváriumban, aki ne tudta volna a szöveget. Innentől pedig csak felfelé ívelt a buli, a közönség szuper volt, na és hát Chezi is, bár attól nem tartottam, hogy vele lenne probléma. Az ő hangját szerintem ezer közül is megismerjük, show manként nem különösebben jeleskedett, de úgy gondolom vele kapcsolatban nem is ez az „elvárás”. Énekesként ugyanis utánozhatatlan; tegye fel a kezét, aki egy hamis hangot is hallott a koncert alatt! Természetesen felcsendültek a legnagyobb slágerek, a Bun di ganja különösen jól szólt az egy emberként üvöltő közönség szájából.

Bár sokan voltunk, ekkora zenész koncertjén úgy gondolom még mindig nem elegen, de tudjuk be a hétköznapnak. Mindenképp pozitív azonban, hogy sokan megmozdultak, a vidéki masszív is nagy számban képviseltette magát, amennyire láttam északdélkeletnyugat egyaránt.
Összességében tehát szuper volt, többet nem is tudnék mondani, az after Áfonyával pedig a legméltóbb zárás. Nagy fel az Irie Zionnak, hogy elhozta nekünk, sokak nagy kedvencét, valamint Sebőnek, aki a legtutibb riddimeket pakolta Chezi papa alá.
chezidek akvarium 44
Szép volt, jó volt, kérünk még!
Adry

 

Fotóink>>>>>>>


JAMAICA 50’
 BUDAPEST  2012. AUGUSZTUS 1. AKVÁRIUM KLUB

chezidek 2012 bp- 430 presseChezidek

 


Chezidek első albumát 2002 – ben adta ki Harvest Time címmel, az igazi áttörést azonban  a 2004 – es év hozta meg számára. Azóta még inkább pozitív energiákkal felvértezve, szakadatlanul írja dalait az életről. Énekel szeretetről, az emberek közti igazságosságról és egyenlőségről. A világ számos fesztiválján megfordult és letette névjegyét, legyen szó a Montreux-i Jazz Fesztiválról Svájcban, Reggae Sundance- ről Hollandiában, Uppsala Reggae Festival- ról Svédországban, vagy éppen a Reggae Sunsplash, Sting fesztiválokról Kaliforniában.  Mindenhol lenyűgözi énektudásával és társadalomkritikus szövegvilágával a reggae kedvelőket és a laikus zeneszerető közönséget is.
Idén augusztusban pedig hozzánk is ellátogat egy soundsystem show keretében felhangzanak majd azok a világ bármely pontján ismert és közkedvelt nóták, mint a „Harvest Time” vagy a „Leave De Trees”, és hogy a több millió számítógép és konzol- GTA játékos kedvencét a „Call Pon Dem” – et ne is említsük.
Az ismert énekes még gyerekkorában kezdett el iskolai koncerteken a zene alapjaival megismerkedni és csatlakozott a St. Ann’s Bay Fúvós Zenekarhoz. Tanulmányai befejeztével Chilla Rinch művésznév alatt a helyi soundsystem kultúra erősítésén dolgozott, énekelt számos táncos összejövetelen és tehetségkutatókon. A vidéki létet feladva mint sok más előadó hazájában, ő is Kingstonba költözött, ahol megismerkedett Philipp „Fattis” Burell-lel és 2002 – ben kiadta a Harvest Time című nagylemezét.
Azóta már a kilencedik albuma is a magukra adó boltok polcaira került. Ő az az előadó, akiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, és róla a legtöbbet dalai mondanak el .
http://www.youtube.com/watch?v=v7KrYP_jSio
http://www.youtube.com/watch?v=-jpOMJ4YDcQ&;feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=0_JvbVp6Cas


Selecta Áfonya

1998 őszén kezdett reggae zenével foglalkozni a Fix rádióban.
Ebben az évben alapította meg első soundsystemünket Rasztaműhely néven. Első nagyobb fesztivál fellépésük: 99-ben az Lb27 Reggae Campen volt .
2000 tavaszán átigazolt a Tilos rádióhoz Dj Christian aka Gaulamin műsoraiban játszott kezdetben , majd saját műsora lett ami a mai napig is szerdánként reggel 5-7h hallható Rasztaműhely címmel az fm 90.3 frekvencián,vagy interneten a www.tilos.hu oldalán.
2000 őszén meghívást nyert Londonba, a Red Bull Zeneakadémiára,ahol a világ legjobb lemezlovasaitól tanulhatta a legjobb mixelési technikákat...
Reggae műfajból: David Rodigan, Saxon Sondsystem képviseltette magát.
A dj suli után megnyíltak a lehetőségek több londoni és hazai klubban is .
szinte az összes nyári fesztiválon megfordult már,és azóta is aktívan részt veszek a hazai reggae kultúra népszerűsítésében, terjesztésében...

Az Afro-soul Sound System

Az Afro-soul Sound System idén ünnepelte 6. születésnapját. Az elmúlt évek alatt nevük ismerős lehet számos reggae fesztiválról, hiszen jártak a Ladánybene 27 tábortól elkezdve, a Skalandon, vagy később a Simmer Down táborban és még csak most értek haza a Love & Unity eseményről. Máris ízzitják a lemezeiket, szettjeik során törekednek arra, hogy eredeti hanghordozóról, a reggae zene számos szeletét felvonultató  muzsikáit prezentálja a közönség számára, fókuszálva olyan hangokra is, akik még Magyarországon bemutatásra szorulnak. Így jutott el 2008 és 2009 – ben a modern roots énekesnő Empress Ayeola is hazánkba, öregbítve Jamaica és a reggae zene hírnevét. Rádióműsoraikat hallgatni lehet az interneten, egyrészt szerdánként este 6 – 9 között a www.liberatedradio.com – on illetve csütörökönként a www.reggaewave.net – en este 7 – 9 között az Afro-soul Sound legfiatalabb tagja Junior Nabu válogat kedvenc lemezeiből.
Ezúttal Chezidek oldalán tűnnek fel, mintegy nyomatékosítva elkötelezettségüket a modern roots zene értékei mellett. A esti line up pedig: Sebő, Chi-Korea és remélhetőleg a sound alapító szebbik fele is csatlakozik Sista személyében.

Gregory G.Ras

Riddim Colony énekes-frontembere, nemzetközi szinten is egyre elismertebb reggae énekes-mc.  A Célja a hiteles, autentikus de saját reggae muzsika és a pozitív üzenet terjesztése. Keep di fire blazing! Rootstól a dancehallig, akusztikustól az elektronikusig minden stílusban kipróbálva önmagát.

info: iriezion.hu

chezidek flyer dupla 430

 

 
 

 JÚLIUS31-ÉN BÉCSBEN IS FELLÉP CHEZIDEK. IME AZ OTTANI FELHOZATAL:

chezidek vienna 2in1 430

VIENNA INFO:

https://www.facebook.com/events/382143945173397/

 

 

 
 
.
Share

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Kiemelt ajánlatok

travelhungary180livity 

jamaicaradio

Hirdetés

MOGYOROFLYER

ÚJ TERMÉKEK
ÚJ WEBOLDAL

ASZTALOS2

videoanita180

 

 

Közelgő események

Nincs találat.

Számoljunk...

mystat