mighty ceanne120Iriezion Interjú Szélinger
Annával azaz CéAnne-nal,
A Mighty Fishers
készülő lemezéről,
a zenekarról
és
terveikről

 A Migthy Fishers rocksteady zenekar énekesnőjét, Szélinger Annát kérdeztem a hamarosan megjelenő The Mighty Fishers Soul Garden című lemezéről, terveiről.


-Anna, hogy haladnak a Soul Garden lemez munkálatai, hol stúdióztok?
-Szia, nagyon jól haladunk. Részemről a héten végeztem az énekfelvételekkel, Dokinak van még 1-2, illetve a vokálok, de már azt is elkezdtük. Valamint 1-2 szóló, a többi már csak master és a körítés. A Backstage Studioban  dolgozunk, ez Ádám Peti keze munkáját dicséri, már a Where Are You EP-t is itt vettük fel.


-Mikorra várható a megjelenés?
Ha minden jól halad, tavasszal kész leszünk.


-Miről szólnak a dalok?
-Egy könnyed műfajt játszunk, így ehhez igazodnak a dalok is. Amit én énekelek, azt én írom, amit Doki azt ő, a közösek között pedig van ilyen-olyan, sőt még Peti is írt szöveget a lemezre. Van köztük szerelmes nóta, érezd jól magad-nóta, üdv itthon-nóta, szóval elég vegyes.
Lesznek magyar nyelvű dalok is a lemezen?
Nem, minden dalszöveg angolul íródott.

mighty bandpic
-Kikkel dolgoztok együtt?
-Egy vendégzenészük van, a PASO szaxofonosa, Meleg Tomi közreműködik négy dalban. Elég ász dolgokat művel a lemezen.


-A zenekar egy Magyarországon egy kevésbé ismert vonalat képvisel, ismertetnéd kicsit a stílusokat és azok gyökereit?
-Rocksteadyt és early reggae-t játszunk, ami divatos zenei stílus volt a hatvanas évek Jamaicáján. Már nem ska, de még nem reggae. Korabeli tánczene, így tematikailag is könnyedebb vonalat képvisel, mint pl. a roots. Sajnos itthon nincs erre közönség, de Európa-szerte szeretik ezt a fajta muzsikát, és minket is, nem egy olyan koncertünk volt már, ahol nagy meglepetésünkre már ismerték a zenénket.


-Sok külföldi fellépésetek van, miért van határozottan nagyobb érdeklődés külföldön a zenétekre?
-Nézd, a reggae akárhogy is vesszük, egy rétegzene, mi pedig ennek a rétegzenének egy további rétegét játsszuk. Itthon a masszív nagy része valahogy részt vesz a hazai reggae életben, ha nem zenészként, akkor máshogy, így nehéz közönségről beszélni: ezzel nincs is semmi baj, csak el kell fogadni, hogy kevés embert mozgat meg ez a muzsika, és nem itthon van a mi terepünk. Hogy egy példát említsek: a szeptemberi szülinapi koncertünkön minuszra jöttünk ki, míg külföldről még soha nem jöttünk haza úgy, pedig az nyilvánvalóan költségesebb, mint egy hazai buli. De más különbségek is vannak: én azt vettem észre, hogy itthon ha nem ismerik a zenéd, akkor inkább nem mennek el a koncertre, mert amit már ismernek, ott tuti jó buli lesz. Egy pár kilométerrel arrébb mindegy nekik, ha tetszik, nekiállnak táncolni. Amúgy érthető, hogy egyre kevesebb lóvé jut a szórakozásra, én se különösebben járok az elmúlt hónapokban koncertekre hasonló okokból.

mighty ceanne430

Fotó-Pereszlényi Erika

-Mit terveztek idén, hol lesznek kiemelkedő fellépéseitek?
-Március 23-án Bécsbe megyünk, majd a rá következő hétvégén Hollandiában, Amsterdamban és Hágában is játszunk, júniusban pedig a német This is ska fesztiválon.


-Egyéb terveitekről mondanál néhány szót?
-Egyelőre legyen kész a lemez, aztán szeretnénk olyannyira kijátszani, amennyire csak lehet. Remélem tele lesz a nyarunk jobbnál jobb koncertekkel.

Köszönjük Anna további sok sikert kÍvánunk a The Mighty Fishersnek és néked is.

 

-DIDGERIDOO-


Share

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Számoljunk...

mystat